Nacházíte se:

Pěšárna Restaurace a Vinárna Čerstvé ryby v Pěšárně

Čerstvé ryby v Pěšárně

V Pěšárně – Restauraci a Vinárně si můžete čerstvé sladkovodní ryby vybírat přímo v prosklené vitríně s aktuální nabídkou čerstvého rybího masa. Pěšárna – Restaurace a Vinárna je především rybí restaurace. Na pokrmy ze sladkovodních ryb je zde kladen velký důraz. V nabídce je také zvěřina a speciality moravské a české kuchyně.


V některých obdobích roku nejsou sezónní sladkovodní ryby (candát, štika a další) dostupné. Informace o aktuální šíři sortimentu nabízených ryb je vždy k dispozici v restauraci.

Jaké ryby najdete v jídelníčku

Rybí maso Vám v naší restauraci připravíme na klasický způsob, tedy na másle se solí, kmínem a česnekem, můžete si vybrat klasického smaženého Třeboňského kapra, nebo si dopřát některou z našich rybích specialit. Doporučujeme například ochutnat tatarák z Třeboňského kapra. Pro děti doporučujeme výborné smažené filátko z candáta.

Kompletní přehled pokrmů z ryb v naší restauraci najdete v jídelním lístku.

Třeboňský kapr – Kapr obecný – Cyprinus carpio

Protože jsme v Třeboni, nabídneme Vám v naší restauraci Třeboňského kapra z produkce Rybářství Třeboň, který je držitelem chráněného zeměpisného označení EU. U kapra je ceněno jeho kvalitní maso s nutričními hodnotami odpovídající požadavkům zdravé výživy.

Kromě klasických pokrmů (na másle s kmínem a česnekem, smažený kapr) můžete ochutnat i kapří tatarák s topinkami a speciální úpravu kapřího filetu se slaninou.

Candát obecný – Sander lucioperca

Výsadní postavení mezi sladkovodními rybami má v gastronomii candát. Bílé maso candáta je velmi chutné a neobsahuje mezisvalové kůstky (ypsilonky), což usnadňuje jeho filetování oproti kaprovitým rybám.

I candáta si můžete v Pěšárně dopřát na klasický způsob (na másle s kmínem a česnekem), kdy nejlépe vynikne jeho kvalitní chutné maso. V jídelníčku najdete i speciálně upravené filety z candáta. Dětem určitě zachutná smažené filátko s bramborovou kaší.

Štika – Esox lucius a Sumec velký – Silurus glanis

Mezi exkluzivnější ryby patří štika a sumec. Štika se vyznačuje nízkým obsahem tuku v rybím mase. Naopak sumec má maso tučnější, šťavnatější.

Štiku i sumce najdete v našem jídelníčku na klasický způsob.

Pstruh

V nabídce sladkovodních ryb mají specifické postavení také lososovité ryby.

V nabídce Pěšárny – Restaurace a Vinárny jsou tyto lososovité ryby:

  • Pstruh obecný potoční – Salmo trutta fario
  • Pstruh lososovitý – Salmo trutta trutta – lososovití (Salmonidae)
  • Siven americký – Salvelinus fontinalis – lososovití (Salmonidae)

Rybí maso lososovitých ryb se vyznačuje výbornou chutí a bílou až růžovou barvou. Lososovité ryby si můžete dopřát v rozmanitých úpravách z nabídky našeho jídelníčku nebo na grilu.

Úhoř říční – Anguilla anguilla

Úhoř se vyznačuje velmi chutným tučnějším masem s malým výskytem kostí. Je vhodný k pečení i uzení.

Dodavatelé čerstvých ryb

Ryby pro Vás nakupujeme u našich partnerů.

  • Ryby z produkce Rybářství Třeboň dodává FISH MARKET a.s.
  • Holzinger Fish, Rakousko.

Dotazy k čerstvým rybám v Pěšárně

Vložte komentář. Pole označená * jsou povinná. Před odesláním komentáře si musíte prohlédnout jeho náhled.